Woning Acacia opnieuw gesloten vanwege beschietingen

26 november 2022

In de nacht van vrijdag 25 november op zaterdagochtend 26 november 2022 is de woning aan de Acacia beschoten. Op bevel van burgemeester Martijn Vroom is de woning aan de Acacia met spoed per 26-11-2022 gesloten. De burgemeester heeft het pand gesloten op grond van artikel 175 van de Gemeentewet.

Een woning is beschoten met een vuurwapen

Een woning aan de Acacia is opnieuw beschoten met een vuurwapen. De politie onderzoekt het incident. De burgemeester neemt dit zeer hoog op. Burgemeester Vroom: “Ik leef mee met de betrokkenen en omwonenden. Ik vind het afschuwelijk dat dit is gebeurd en tref passende maatregelen.”

De woningsluiting voorkomt gevaar voor de omgeving

Dit geweldsincident is een ernstige verstoring van de openbare orde en veiligheid. En heeft een negatieve invloed op het openbare leven en het woon- en leefklimaat. De burgemeester heeft het pand gesloten voor een periode van 12 weken. Dit is ter bescherming van de omgeving en veiligheid van omwonenden. Verdere maatregelen gaan we de komende tijd onderzoeken.

Politie vraagt informatie te melden

De beschieting vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag. De politie vraagt getuigen zich te melden. Iedereen die iets kan vertellen over de aanleiding, die iets is opgevallen de afgelopen nacht of misschien beeldmateriaal heeft, wordt gevraagd dit te delen met de politie. Dit kan via telefoonnummer 0900 – 8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.