Wmo-klanten hebben nog geen facturen 2020 ontvangen

30 juni 2020

Inwoners van Krimpen die hulp en/of ondersteuning krijgen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), moeten een eigen bijdrage betalen. Deze eigen bijdrage is in 2020 maximaal € 19,- per maand. Door een technisch probleem in de systemen van het CAK heeft nog niet iedereen facturen voor de eigen bijdrage ontvangen. Het CAK doet er alles aan om de Wmo-klanten zo snel mogelijk een persoonlijk bericht te sturen. De komende maanden ontvangen klanten die van de Wmo gebruik maken, stap voor stap de facturen. Het CAK biedt haar excuses voor het ongemak.

In verband met de landelijke coronamaatregelen is veel Wmo-hulp en ondersteuning niet geleverd. Daarom heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport besloten de eigen bijdrage voor de maanden april en mei 2020 niet in rekening te brengen. Mensen betalen over heel 2020 dus maximaal 10 maanden x € 19,- = maximaal € 190,-.

Advies aan Wmo-klanten: Reserveer geld en leg alvast € 19,- per maand opzij

Het is altijd mogelijk om kosteloos een betalingsregeling met het CAK af te spreken. Dit bieden zij aan om betalingsproblemen te voorkomen. Klanten kunnen hier gebruik van maken zodra zij facturen ontvangen. Informatie hierover staat op alle facturen.

U ontvangt een flyer met meer informatie

Rond 1 juli ontvangen alle Krimpense Wmo-klanten van het CAK een flyer met meer informatie over de regelingen rondom de eigen bijdrage.

Meer informatie over de Wmo is te vinden op www.hetcak.nl/wmo2020. Hier staan de antwoorden op de meest gestelde vragen. Of bel 0800 – 1925: maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur (gratis).