Wethouders heten bewoners van nieuwe, duurzame Meerkoetflat welkom

24 september 2020

Op 24 september hebben wethouders Hugo van der Wal (Wonen) en Wubbo Tempel (Duurzaamheid) een kaart uitgedeeld aan een bewoner die de sleutel kreeg van haar nieuwe appartement in de Meerkoetflat. Daarnaast hebben de wethouders samen met de directeur van QuaWonen, Dennis Gerlof, gesproken met de nieuwe bewoner. De bewoners die niet aanwezig waren, ontvangen de kaart in de brievenbus. Met de kaart feliciteren de wethouders de nieuwe bewoners met hun woning en wijzen hen op tips om energie te besparen. De Meerkoetflat is een van de eerste aardgasvrije flats in Krimpen aan den IJssel. Woningcorporatie QuaWonen verzorgt de verhuur van de 40 appartementen.

Hugo van der Wal: “We zijn blij dat QuaWonen de Meerkoetflat heeft gebouwd. Het is belangrijk voor Krimpen dat er voldoende woongelegenheid is. Zo zijn er 23 appartementen gegaan naar mensen die een sociale huurwoning in Krimpen aan den IJssel achterlaten. En 4 woningen zijn verhuurd aan jongeren tot 27 jaar.”

Wubbo Tempel: “De appartementen hebben geen gasaansluiting meer, zijn aangesloten op zonnepanelen, bevatten een warmtepompboiler en een ventilatiesysteem met warmtewisselaar. Door deze duurzame toepassingen draagt de Meerkoetflat bij aan een duurzamer en leefbaarder Krimpen aan den IJssel. En dat is goed voor ons allemaal.”

Video met uitleg over gasloos wonen

De Meerkoetflat is na de Lijsterstraat het tweede woongebouw van QuaWonen in Krimpen aan den IJssel zonder gasaansluiting. De Meerkoetflat is ontwikkeld in nauwe samenwerking met bouwbedrijf Van Wijnen. Projectleider Cees Bol legt in een video uit wat het betekent om in een gasloze woning te wonen. De video is te bekijken via deze link: https://youtu.be/m4nns7fgsrU