Wethouder Jaarsma tekent intentieovereenkomst scoutingschip

22 december 2022 Afbeelding ter illustratie van de ondertekening met wethouder Jaarsma, de scouting en Heuvelman.

Op donderdag 22 december tekende wethouder Kirsten Jaarsma een intentieovereenkomst met Scouting Jan Willem Friso en C. Heuvelman & Zn. BV. De overeenkomst gaat over de terugkeer en de locatie van het scoutingschip ms Bornrif. Zij keert in de loop van 2023, als de nieuwe afmeervoorziening gereed is, terug naar de Sliksloot in Krimpen aan den IJssel.

Overeenstemming over de locatie leggen we vast in intentieovereenkomst

Na jarenlange onderhandelingen is recent mondelinge overeenstemming bereikt over de terugkeer van het scoutingschip ms Bornrif naar de Sliksloot. Deze overeenstemming is nu vastgelegd in een intentieovereenkomst. Hierdoor kunnen we verdere acties ondernemen.

Wethouder Kirsten Jaarsma: ‘De afspraken die er nu gemaakt zijn bieden perspectief en ruimte voor de ambities van de scouting. Ik ben blij met de constructieve houding van alle betrokken partijen. Dit heeft zeker bijgedragen aan deze afspraken.’

Locatie Van Duijvendijk maken we vrij voor herontwikkeling

De terugkeer van het scoutingschip naar de locatie Sliksloot in de Stormpolder is noodzakelijk om de locatie Van Duijvendijk vrij te maken voor herontwikkeling. Het schip lag daar de afgelopen jaren tijdelijk vanwege de dijkaanleg rondom Industrieterrein De Krom.

De gemeente hoopt dat de terugkeer van ms Bornrif bijdraagt aan een positieve ontwikkeling. Voor zowel de scouting als de Sliksloot.