Werkzaamheden Nieuwe Tiendweg en wisselstrook fase 2: 10 t/m 15 augustus

3 augustus 2020

Van 10 tot en met 15 augustus wordt het deel van de Nieuwe Tiendweg tussen de Boerhaavelaan en de Grote Kruising volledig afgesloten voor al het verkeer. De tweede fase start maandag 10 augustus 6.00 uur en eindigt op zaterdag 15 augustus 16.00 uur. De oversteek van de Van Ostadelaan naar de Boerhaavelaan blijft in beide richtingen wel open. Tijdens deze werkzaamheden gelden omleidingsroutes voor autoverkeer, fietsverkeer en voetgangers.

Verbreden en vernieuwen wegdek van de Nieuwe Tiendweg en aansluiting van de wisselstrook op de Nieuwe Tiendweg

Tijdens de afsluiting verbreedt de aannemer de bestaande weg. Ook vernieuwt hij het huidige wegdek en vinden er aanpassingen plaats aan de verkeersregelinstallatie en de openbare verlichting. In deze fase sluit de aannemer de fly-over en daarmee de nieuwe wisselstrook aan op de Nieuwe Tiendweg. Tijdens de afsluiting geldt een omleiding voor automobilisten, fietsers en voetgangers.

Wisselstrook blijft dicht tot en met 28 augustus

Ook in fase 2 blijft de wisselstrook afgesloten. Die afsluiting is nodig zodat de aannemer de nieuwgebouwde fly-over en op de Nieuwe Tiendweg op elkaar kan aansluiten.

Nieuwe Tiendweg blijft ook dicht tussen de Burgemeester Aalberslaan en de Boerhaavelaan

Ondanks dat de aannemer werkt aan een nieuw deel van de Nieuwe Tiendweg, blijft ook de afsluiting van fase 1 van kracht. Dat houdt in dat de Nieuwe Tiendweg ook in fase 2 tussen de rotonde bij de Burgemeester Aalberslaan tot de kruising met de Boerhaavelaan tot en met 15 augustus volledig is afgesloten. In deze periode realiseert de aannemer een nieuwe voetgangers- en fietsoversteek tussen de Vincent van Goghlaan en Buys Ballotsingel.

Omleidingsroute fase 2 Voor het autoverkeer gelden de volgende omleidingsroutes:

  • Autoverkeer komend vanaf de Algerabrug of vanuit De Krimpenerwaard wordt omgeleid via de Krimpenerbosweg. Vervolgens via de Ouverturelaan, de Van Ostadelaan naar het centrum.
  • Of via de Vijverlaan, de Moderato naar de Nieuwe Tiendweg.

Voor het fietsverkeer gelden de volgende omleidingsroutes:

  • Fietsverkeer vanaf de rotonde bij de Burgemeester Aalberslaan wordt omgeleid via de Burgemeester Aalberslaan, de Nachtegaalstraat, de Oranjesingel, de Noorderstraat en de Rotterdamseweg.
  • Fietsverkeer vanaf de Van Ostadelaan wordt omgeleid via de Boerhaavelaan, de Koekoekstraat, de Elckerlyc, de Nachtegaalstraat, de Oranjesingel, de Noorderstraat en de Rotterdamseweg

Voor voetgangers geldt de volgende omleidingsroute:

  • Voetgangers komend vanaf de Nieuwe Tiendweg worden omgeleid via de Reigersingel via het Raadhuisplein naar de Rotterdamseweg.
  • Voetgangers vanaf de Van Ostadelaan worden omgeleid via de Doctor Thijsselaan, Albert Schweitzerlaan, Rotterdamseweg.

Kijk voor het filmpje over fase 2 en alle informatie over de verschillende fases van de werkzaamheden en de omleidingsroutes op www.degrotekruising.nl.