Werken we samen aan een Fairtrade Gemeente?

4 mei 2021

De gemeente Krimpen aan den IJssel wil graag een Fairtrade Gemeente worden. Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat in een gemeente de lokale overheid, winkels, horeca, bedrijven, organisaties, verenigingen en inwoners bijdragen aan eerlijke handel.

We moeten voldoen aan 6 criteria om een Fairtrade Gemeente te worden

Om deze titel te verdienen, werkt de lokale samenleving aan zes criteria. Een onafhankelijke jury toetst of de gemeente voldoet aan deze criteria en beslist of de gemeente zich een Fairtrade gemeente mag noemen. We moeten samenwerken om het certificaat Fairtrade te mogen ontvangen. Als de gemeente, consumenten, bedrijven, horecagelegenheden, sportverenigingen en instellingen vrijwillig besluiten Fairtrade producten te gaan gebruiken, dan kunnen we een Fairtrade Gemeente worden. Lees hier meer over op www.fairtradegemeenten.nl.

Vindt u Fairtrade belangrijk? Neem plaats in de kerngroep

Om een Fairtrade Gemeente te worden hebben wij uw hulp nodig. Onderneemt u in Krimpen aan den IJssel en bent u bereid de wereld een stukje eerlijker te maken met gelijke kansen voor iedereen? Neem dan deel aan onze Fairtrade kerngroep. De kerngroep gaat aan de slag om organisaties, ondernemers, verenigingen en mede inwoners bewust te maken van het belang van Fairtrade. De gemeente begeleidt en faciliteert de kerngroep. In de Fairtrade kerngroep willen we elkaar en de Krimpenaren inspireren en enthousiasmeren. Wij zoeken een voorzitter, penningmeester, secretaris. een enthousiaste communicatiedeskundige en echte ‘meedenkers en doeners’.

Online informatiebijeenkomst Fairtrade Krimpen

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten over een Fairtrade Krimpen of over deelname in de kerngroep?  Meld u dan aan voor onze online informatiebijeenkomst ‘Fairtrade Krimpen’. Bij voldoende aanmeldingen laten we u de exacte datum weten van deze informatiebijeenkomst. Aanmelden is mogelijk onder vermelding van ‘aanmelden online bijeenkomst Fairtrade Krimpen’ via e-mailadres duurzaamwonenenwerken@krimpenaandenijssel.nl. Ook overige vragen kunt u stellen via dit e-mailadres. We vertellen u er graag alles over!