Vlag Rode Kruis wappert ter herdenking Dunant

7 mei 2021

Op 8 mei is het de Internationale Dag van het Rode Kruis. Op deze dag werd haar oprichter Henry Dunant, geboren. Elk jaar organiseren de wereldwijd 192 verenigingen verschillende activiteiten rondom de geboortedag.

Hulp aan mensen in nood

Daar staat het Rode Kruis voor. Met het grootste vrijwilligere hulpverleningsnetwerk ter wereld versterken zij elk jaar miljoenen mensen voor, tijdens en na een crisissituatie. Door deze hulp zijn mensen in staat zichzelf en anderen te helpen. Het Rode Kruis doet dit tijdens conflicten, natuurrampen of andere crisismomenten. Dit gebeurt ook in Nederland, bijvoorbeeld met voedselhulp, vervoer van kwetsbaren naar een vaccinatielocatie of psychosociale hulp.

Op 8 mei hijsen wij de Rode Kruis vlag aan de mast waar normaliter de Europese vlag hangt

Deze winter heeft het college van B&W echter besloten om een vierde vlaggenmast te plaatsen. De gemeente Krimpen aan den IJssel hoopt dat de vlaggenmast de komende maand wordt geplaatst.  Aan de vierde vlaggenmast hijst de gemeente Krimpen aan den IJsel vlaggen die wij aangeboden krijgen. Dit kunnen vlaggen zijn van organisaties met een ANBI-status en/of NGO’s, maar ook vlaggen voor evenementen, activiteiten of andere niet-commerciële organisaties. De gemeente Krimpen aan den IJssel geeft iedereen de mogelijkheid om de vlag hier te hijsen. Mits de vlag een boodschap uitdraagt die binnen de normen van fatsoen vallen. Bij twijfel geeft de burgemeester de doorslag.

Zodra bekend is wanneer de vlaggenmast wordt geplaatst, communiceren wij via onze website, gemeentepagina van Het Kontakt en social media hoe inwoners een vlag kunnen aanbieden.