Orange the World

Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Het eindigt op 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie.

Wethouder van der Wal (portefeuillehouder) hees op vrijdag 25 november de ‘Orange the World’-vlag. Ook licht het klokkunstwerk aan het Raadhuisplein in deze periode oranje op.  Op maandag 28 november toont de gemeente, in samenwerking met Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond, de Doc2 documentaire Belaagd! in de Tuyter.

Preventie: iedereen kan helpen geweld te voorkomen
In 2022 is het thema van de campagne in Nederland preventie. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Deze zaken zijn van cruciaal belang, maar we moeten ook meer gaan investeren in het voorkomen van geweld. Door het bij de wortels aan te pakken. Daar kan iedereen aan bijdragen: individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens hierbij te betrekken.