Veteranenvlag wappert als eerbetoon aan veteranen

26 juni 2021

Vandaag vieren we in Nederland Veteranendag. Deze dag staat in het teken van respect, waardering en erkenning voor al onze veteranen. Nederland bedankt de veteranen, die ingezet zijn in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Ook onze Krimpense veteranen hebben een belangrijke bijdrage aan vrede geleverd.

Burgemeester Martijn Vroom, raadslid en veteraan Wilco Slotboom, Vincent Noya en Teus Ooms hijsen de veteranenvlag

Burgemeester Martijn Vroom, raadslid en veteraan Wilco Slotboom, Vincent Noya en Teus Ooms van de Stichting Veteranen Krimpen hebben vanmorgen samen de veteranenvlag gehesen. De veteranenvlag wappert vandaag op het Raadhuisplein als eerbetoon aan alle veteranen, die zich ingezet hebben of nog steeds inzetten voor vredesmissies overal ter wereld. De vlag staat symbool voor alle mensen die hebben gestreden voor onze -en andermans- vrijheid.

Alle Krimpense veteranen ontvangen een verzamelmap met verhalen

Deze week ontvangen alle Krimpense veteranen een verzamelmap met verhalen van veteranen uit hun eigen dorp. Iedere Veteranendag vullen we deze map aan met nieuwe verhalen. Hiermee vertellen we de verhalen door aan elkaar.

De veteranenvlag hangt aan de 4e vlaggenmast

De veteranenvlag hangt aan de 4e vlaggenmast op het Raadhuisplein. Deze 4e vlaggenmast is nieuw. Hier hijst de gemeente Krimpen aan den IJssel vlaggen die wij aangeboden krijgen. Dit kunnen vlaggen zijn van organisaties met een ANBI-status en/of NGO’s, maar ook vlaggen voor evenementen, activiteiten of andere niet-commerciële organisaties. De gemeente Krimpen aan den IJssel geeft iedereen de mogelijkheid om de vlag hier te hijsen. Mits de vlag een boodschap uitdraagt die binnen de normen van fatsoen vallen. Bij twijfel geeft de burgemeester de doorslag. Kijk voor meer informatie over de 4e vlaggenmast op www.krimpenaandenijssel.nl/vierdevlaggenmast.