Vervroegd stemmen vanaf vandaag mogelijk in Raadhuis en De Sperwer

15 maart 2021

Vanaf vandaag, 15 maart, zijn de stembureaus Raadhuis en De Sperwer vervroegd geopend om uw stem uit te brengen. Deze locaties zijn op maandag 15, dinsdag 16 maart en woensdag 17 maart van 07.30 tot 21.00 uur geopend. Iedereen die mag stemmen, mag gebruikmaken van deze mogelijkheid. Door het vervroegd stemmen hebben de kwetsbaren en ouderen in de samenleving de mogelijkheid om op een rustig moment te stemmen.

Manieren om uw stem uit te brengen

Er zijn verschillende manieren waarop u uw stem kunt uitbrengen dit jaar.

  • U kunt zelf naar het stembureau gaan op 15, 16 of 17 maart. De stembureaus zijn open van 7.30 tot 21.00 uur.
  • U kunt ook iemand machtigen. Dan brengt iemand anders voor u uw stem uit. U vult de achterkant van uw stempas in. U en de persoon die u machtigt, ondertekenen allebei uw stempas. U geeft de persoon die u machtigt uw stempas en een kopie van uw geldige identiteitsbewijs mee. Op de achterkant van uw stempas leest u hoe u iemand kunt machtigen.
  • Als u ouder bent dan 70 jaar, dan kunt u ook via de post stemmen. Wanneer u per brief stemt, hoeft u niet naar het stembureau te komen. U hoeft dan ook niet iemand anders te machtigen. U kunt uw brief opsturen of afgeven bij de afgifteplek in het raadhuis.

Neem uw stempas, identiteitsbewijs en eigen mondkapje mee naar het stembureau

Als uit de gezondheidscheck blijkt dat u naar het stembureau mag, vergeet dan niet uw stempas, identiteitsbewijs en eigen mondkapje mee te nemen. Met identiteitsbewijs bedoelen we een rijbewijs, identiteitskaart of paspoort. Uw identiteitsbewijs mag op de dag van de stemming maximaal 5 jaar verlopen zijn. Als u niet stemt in uw eigen gemeente, laat dan uw stempas omzetten in een kiezerspas.

We hebben maatregelen genomen zodat u veilig kunt stemmen in het stembureau

In de stembureaus zijn looproutes aangegeven. In de stembureaus draagt iedereen een eigen mondkapje. Er is hygiënegel bij de ingang en uitgang om uw handen schoon te maken. U krijgt een eigen potlood. Dit mag u houden. We vragen u afstand te houden en thuis te blijven bij klachten. Heeft u verkoudheids- of coronaverschijnselen? Machtig dan iemand om voor u te stemmen. Op de pagina www.krimpenaandenijssel.nl/stemlokalen vindt u de 17 locaties waar u kunt stemmen. Locatie Mozaïek is, wegens het gebruik van het noodgebouw, niet toegankelijk voor mindervaliden.

Alle informatie over de verkiezingen staat op onze website

Alle informatie over de verkiezingen vindt u op www.krimpenaandenijssel.nl/verkiezingen. Daar staat informatie over bijvoorbeeld de manieren van stemmen, de locaties van de stembureaus, het omzetten of aanvragen van uw stempas.