Veel meer pleegouders nodig om kinderen veilig op te laten groeien

8 december 2020

Vandaag trapt de gemeente Krimpen aan den IJssel met veertien andere gemeenten in de regio Rotterdam-Rijnmond een gezamenlijke campagne af voor meer pleegouders. Samen met de aanbieders van pleegzorg zetten we ons in om nieuwe pleegouders te vinden. Wethouder Van der Wal (jeugd): “In deze feestmaand is er helaas voor nog teveel kinderen weinig te vieren. Het mooiste geschenk dat we deze kinderen kunnen geven, is een stabiel thuis met perspectief op een mooie toekomst.”

Zonder dit veilige thuis hebben deze kinderen geen basis om zich te ontwikkelen. Daarom doet de gemeente Krimpen aan den IJssel een dringende oproep aan haar inwoners om hun hart en huis open te stellen voor het pleegouderschap. Op 10 december om 20.00 uur organiseren de gemeenten en pleegzorgaanbieders een online infoavond om geïnteresseerden op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met pleegzorg in de regio.

Kinderen te lang in tijdelijke opvang

Momenteel zitten er veel kinderen in tijdelijke opvang die niet goed kunnen doorstromen. Door het gebrek aan pleegouders is het lastig de juiste match te maken tussen de kinderen en een vaste plek om te wonen. Hierdoor verblijven kinderen onnodig lang in een crisisopvang.

Pleegzorg gaat altijd door

Gelukkig kan pleegzorg in coronatijd gewoon doorgaan. De werving en voorbereiding van nieuwe pleegouders gaat via online bijeenkomsten, webinars en persoonlijke videogesprekken. De gemeente Krimpen aan den IJssel is op zoek naar meer pleegouders om kinderen zo lang als nodig op te vangen. Daarnaast is er ook behoefte aan deeltijdpleegouders die kinderen af en toe een aantal nachten opvangen.

Online infoavond

Op donderdag 10 december om 20.00 uur kunt u kennismaken met pleegouders en pleegkinderen. We leggen uit hoe u pleegouder wordt en welke kinderen u een kans kunt bieden op een toekomst met minder zorgen. Medewerkers van pleegzorgorganisaties staan via een live chat klaar om antwoord te geven op al uw vragen. Wilt u hierbij zijn? Stuur dan een e-mail naar info@jeugdhulprijnmond.nl.