Veel interesse voor open avond asielschip

10 maart 2023

Gisteravond organiseerde de gemeente samen met de Veiligheidsregio Rijnmond VRR) een open avond op het asielschip De Alemannia. Vooraf hadden we aan de bewoners van het schip voorgelegd of zij het leuk vonden als de omwonenden langs zouden komen. Niemand was verplicht om aanwezig te zijn.

Wat fijn dat vrijwilligers helpen

Na een warm welkomstwoord van burgemeester Jan Luteijn kregen de Krimpenaren verhalen te horen over de rol van de gemeente, de VRR en het leven op het schip. Hierbij benoemden we ook de goede samenwerking met de vrijwilligers. Ook sprak een bewoner van het asielschip over haar ervaringen. En sprak de onderwijscoördinator mooie woorden over het onderwijs. Daarna kregen de geïnteresseerden een rondleiding door de gezamenlijke ruimten. De privéverblijven van de bewoners van het schip waren niet voor publiek toegankelijk.

De gemeente Krimpen aan den IJssel is blij met alle vrijwilligers en geïnteresseerden. Het is mooi te zien hoe we de asielzoekers samen kunnen helpen bij het opbouwen van een leven in Nederland.