Vanaf half april forse verkeershinder op de Grote Kruising door start fase 6 van het project

15 februari 2021

Vanaf half april start fase 6 van project de Grote Kruising en dit duurt tot eind 2022. In deze fase gaat de Grote Kruising zelf helemaal op de schop. We vervangen de huidige, verzakte fundering van de kruising door een moderne fundering die voldoet aan de huidige eisen. Automobilisten krijgen flink last van deze werkzaamheden. Op de nu al drukke route waarop de kruising ligt, is het straks nog drukker. Ook rijdt u misschien langere tijd een andere route. Ga goed voorbereid op weg: pak de fiets of vermijd de drukte waar mogelijk. Toch met de auto op pad? Check de routes via Google Maps of Waze. Of kijk op www.ways2go.nl voor meer slimme manieren van reizen.

Door afsluiting wegen en rijstroken gelden er omleidingsroutes

We kunnen de kruising alleen vervangen als er wegen dicht gaan. Voor automobilisten hebben deze werkzaamheden de meeste impact. Zo is het niet mogelijk om over te steken van de Nieuwe Tiendweg naar de Industrieweg en andersom. En er zijn nog meer rijstroken afgesloten. Op de website www.degrotekruising.nl staat precies welke wegen dicht zijn en wat de omleidingsroutes zijn voor verkeer vanuit Krimpen aan den IJssel, de Stormpolder, de Krimpenerwaard en Capelle aan den IJssel/Rotterdam.

Het openbaar vervoer krijgt een aangepaste dienstregeling. Dit vanwege de werkzaamheden van fase 6, maar ook omdat het busstation vanaf april buiten gebruik is. Op verzoek van de RET rijdt alleen bus 97 naar Capelsebrug. Bus 98 blijft in Krimpen en krijgt een extra halte bij het zwembad. Voor fietsers en voetgangers geldt een minimale omleidingsroute. En er zijn afspraken gemaakt met de hulpdiensten, zodat zij te allen tijde een calamiteit kunnen bereiken.

De werkzaamheden in fase 6 vinden in 3 delen plaats

Eerst staat het vernieuwen van de noordzijde van de Grote Kruising op de planning. Dit is de kant van de Nieuwe Tiendweg. Deze werkzaamheden vinden plaats vanaf medio april tot en met november 2021. Vanaf december 2021 tot en met juni 2022 vernieuwen we de zuidzijde van de kruising. Dit is de kant van de Industrieweg. Tot slot vinden er tussen juli 2022 en december 2022 werkzaamheden plaats tussen de Algerabrug en de Wethouder Hoogendijktunnel. Daar komt een busperron, waar de bussen stoppen nadat ze de Algerabrug zijn gepasseerd. In de video Werkzaamheden aan de Grote Kruising fase 6 leggen we uit wat we precies gaan doen. 

Voorgaande fases waren nodig om de vervanging van de kruising zelf mogelijk te maken

De voorgaande fases van het project bestonden uit voorbereidende werkzaamheden. Door deze werkzaamheden eerst uit te voeren, is het mogelijk om de kruising zelf te vervangen. Door de komst van de nieuwe wisselstrook en een betere ontsluiting van de Nieuwe Tiendweg kan het verkeer doorgang vinden tijdens de werkzaamheden van fase 6. In 2019 is gestart met het project de Grote Kruising. Het project is erop gericht om de doorstroming van het verkeer op de Algeracorridor de komende tientallen jaren te verbeteren.

Kijk voor meer informatie op de projectwebsite www.degrotekruising.nl.