Sinds 1 oktober is het mogelijk uw rijbewijs online te verlengen

30 september 2022 Illustratie van een rijbewijs

Met ingang van 1 oktober 2022 is het mogelijk om de verlenging van uw rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW. U kunt het rijbewijs al na twee werkdagen, op afspraak, ophalen op het raadhuis.

Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieƫn. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het raadhuis. Als u medisch gekeurd moet worden, moet dat proces afgerond zijn voor u een digitale aanvraag indient.

U heeft een geldige, digitale pasfoto nodig

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl.

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen op het raadhuis. Voor het afhalen moet u een afspraak maken. Dit kan makkelijk en snel via www.krimpenaandenijssel.nl/afspraak.