Update: Kerstbomeninzameling grondstoffencentrum

7 januari 2021

De gemeente heeft vanuit de inwoners en Krimpens Belang vragen gehad over de coronaversie van de kerstboominzameling. Het is gebruikelijk dat er voorafgaande aan de kerstboomverbranding op twee locaties kerstbomen worden ingezameld. Vooral voor de kinderen is dit een leuke activiteit. Wij vonden het dan ook erg jammer dat er dit jaar, vanwege de aangescherpte coronamaatregelen, geen inzameling met de gebruikelijke beloning voor de kinderen kon plaatsvinden. Dit vanwege het geven van contant geld, het onderling afstand houden en de groepsgrootte. De kerstboomverbranding als evenement kon hierdoor ook niet doorgaan.

Zoals eerder in Het Kontakt en op onze website gecommuniceerd, kunnen de kerstbomen dit jaar bij het grondstoffencentrum aan de Stormsweg 11 worden gebracht. Wij vragen de inwoners dit ook te doen. Het is natuurlijk ook mogelijk om de takken van de kerstboom te verknippen en in de groencontainer te doen.

We constateren dat sommige inwoners hun kerstboom in de openbare ruimte achterlaten. Dat is uiteraard niet de bedoeling. De gemeente gaat deze kerstbomen vanaf 6 januari verzamelen en versnipperen.