Uniek zwemmen in Krimpen aan den IJssel

20 mei 2021

Vandaag overhandigde wethouder Coen Derickx (portefeuillehouder sport) tasjes aan de deelnemers voor de proef ‘Uniek Zwemmen’ in Krimpen aan den IJssel. Dit initiatief komt voort uit het ‘Lokaal Sportakkoord’ en wordt eind dit jaar geëvalueerd, waarna het college een definitieve beslissing neemt. De initiatiefnemers, zwembad de Lansingh, Stichting Synerkri, SportMee, de betrokken ouders en de kinderen maken dit mede door financiering van de gemeente Krimpen aan den IJssel mogelijk.

De zwemactiviteit speelt in op de behoefte van de deelnemers

Het gaat hierbij om aangepaste zwemlessen met extra aandacht. Dit gebeurt in kleine groepen, speciaal voor kinderen van 7 tot 11 jaar, die onvoldoende tot hun recht komen in een reguliere groep. De eerste groep van 6 kinderen sprong vandaag veilig ‘in het diepen’.

Op deze aangepast wijze worden ook deze kinderen zelfredzaam in het water. Ouders krijgen een belangrijke actieve rol in de begeleiding. Zij gaan mee het water in en krijgen instructies waardoor zij deze zelf kunnen toepassen op andere momenten. “Met deze aanvullende activiteit is er voor ieder kind in Krimpen aan den IJssel een mogelijkheid om te leren zwemmen”, aldus verantwoordelijk wethouder Coen Derickx. De proef wordt aan het einde van het jaar geëvalueerd.