Stibat en gemeente motiveren inwoners om lege batterijen in te leveren

8 november 2022 Afbeelding van wethouder Jaarsma die batterijbewaarbox promoot.

“Gemeente Krimpen aan den IJssel vindt het belangrijk dat iedereen lege batterijen en accu’s inzamelt. Bijvoorbeeld omdat de metalen uit lege batterijen hergebruikt kunnen worden.” Dat is de boodschap van wethouder Kirsten Jaarsma, portefeuillehouder afval. De gemeente en Stibat slaan de handen ineen om inwoners van de gemeente te motiveren hun lege batterijen in te leveren. Op dinsdag 15 november komt het promotieteam van Stibat naar Krimpen aan den IJssel. Zij delen dan gratis Batterij Bewaarboxen uit. Om zo onder de aandacht te brengen hoe het inleveren van lege batterijen bijdraagt aan een duurzame wereld.

Wethouder Kirsten Jaarsma: “Lege batterijen en accu’s bevatten waardevolle metalen die we kunnen hergebruiken. Bijvoorbeeld voor brilmonturen, kaasschaven en zelfs fietsen. In ieder product waar een metaal in zit, kunnen metalen verwerkt zijn die afkomstig zijn van afgedankte batterijen en accu’s.” Betere afvalscheiding en recycling van grondstoffen staan hoog op de agenda van gemeente Krimpen aan den IJssel. Daarom steunt de gemeente het initiatief van Stibat.

Stibat komt naar de Krimpense weekmarkt

Stibat is dé organisatie die zich bezighoudt met de inzameling en recycling van lege batterijen en accu’s. Op dinsdag 15 november is het promotieteam van Stibat tussen 10.30 en 16.30 uur aanwezig in Krimpen. Zij staan met een koffiekar op de Krimpense weekmarkt. Daar delen zij gratis Batterij Bewaarboxen uit: een handig hulpmiddel om thuis lege batterijen in te verzamelen. Krimpenaren die op 15 november niet naar de markt kunnen komen, kunnen de Batterij Bewaarbox gratis afhalen op het raadhuis.

Wilt u meer informatie over stichting Stibat?

Kijk voor meer informatie over Stibat op: www.stibat.nl. Wilt u meer informatie over het inleveren van lege batterijen? Kijk dan op: www.legebatterijen.nl.