Steun de Krimpense ondernemers en koop lokaal

4 maart 2021

Tijdens de persconferentie op 23 februari heeft minister-president Mark Rutte versoepelingen aangekondigd voor onder andere de winkels. Naast click&collect is het sinds 3 maart ook weer mogelijk om te winkelen op afspraak. Anthon Timm, wethouder ondernemersklimaat, is blij met deze versoepelingen. “Het lijkt me voor de Krimpense winkeliers heel prettig dat er voor hen weer iets meer mogelijk is. Het winkelen op afspraak is een versoepeling die hen kan helpen om de coronacrisis door te komen. Naast natuurlijk het verwerken van bestellingen die winkeliers ontvangen via een website of telefonisch. Ook is het voor onder andere kappers, masseurs en rij-instructeurs weer mogelijk om klanten te ontvangen. Steun onze Krimpense ondernemers en koop lokaal.”

Krimpense ondernemers zijn blij met de versoepelingen Wethouder Anthon Timm ging langs diverse winkeliers op De Olm, De Korf en de Crimpenhof. De ondernemers Bloemsierkunst de Vierjaargetijden, Sluimer schoenen en lederwaren en Smit mode geven aan “het fijn te vinden om weer open te mogen en weer klanten te ontvangen. We zijn blij met onze klanten. Wel vergt het nog steeds veel creativiteit en inspanningsvermogen om in deze tijd te ondernemen. U bent – op afspraak – van harte welkom bij de winkels in Krimpen.”

Regels voor winkelen op afspraak

Sinds 3 maart is winkelen op afspraak mogelijk. Hier zijn wel regels aan verbonden. Lees alle regels op de website van de Rijksoverheid. Hieronder vindt u alvast een aantal regels:

  • Winkels mogen maximaal 2 klanten tegelijk in de winkel hebben. Die moeten zich 4 uur van tevoren hebben aangemeld.
  • Een winkel met meerdere verdiepingen mag maximaal 2 klanten per verdieping toelaten.
  • De afspraken zijn voor minimaal tien minuten. Dit is om te voorkomen dat er toch contacten zijn tussen klanten die elkaar snel afwisselen.
  • Daarbij blijven natuurlijk de basisregels gelden zoals de 1,5 meter afstand, hygiënemaatregelen en thuisblijven bij klachten.