Samenwerkingsovereenkomst voor gemeente Krimpen en Meld Misdaad Anoniem

10 maart 2022

Meldpunt Meld Misdaad Anoniem en de gemeente Krimpen aan den IJssel hebben op donderdag 10 maart een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Het meldpunt is een onafhankelijke instantie die anonieme meldingen doorstuurt naar partners, zoals gemeenten, politie, belastingdienst en opsporingsdiensten. Door de samenwerking aan te gaan, ontvangt de gemeente rechtstreeks meldingen over criminaliteit en fraude in Krimpen aan den IJssel.

Gezamenlijke strijd tegen ondermijnende criminaliteit

Burgemeester Vroom benadrukt het belang van de samenwerking met Meld Misdaad Anoniem. “Naast de inzet van politie en buitengewoon opsporingsambtenaren op straat kunnen wij nu ook gebruik maken van de ogen en oren van onze inwoners en ondernemers. En het is belangrijk dat de melding anoniem kan plaatsvinden. Dat maakt de drempel voor het delen van waardevolle informatie een stuk lager.”

Anonimiteit melder staat centraal

Meld Misdaad Anoniem is bedoeld voor mensen die hun melding niet bij de politie durven of willen doen. Meldingen gaan bijvoorbeeld over verdenkingen van moord, mishandeling, overvallen, drugs, brandstichting, wapen- of mensenhandel. De anonimiteit van de melder staat bij Meld Misdaad Anoniem centraal.

Bereikbaarheid meldpunt

Het meldpunt is 7 dagen per week bereikbaar via 08 00 – 70 00. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en tijdens het weekend en feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is het dag en nacht mogelijk om een melding te doen via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden.