Ruim 10.000 coronavouchers als steuntje in de rug zijn ingeleverd

8 maart 2022 Foto van burgemeester Martijn Vroom die een coronavoucher vasthoudt.

De actie Coronavoucher Krimpen van de gemeente is een groot succes geworden. Er zijn 10.311 vouchers voor een totaalbedrag van 257.775 euro ingeleverd. De gemeente Krimpen aan den IJssel gaf in totaal 12.500 Coronavouchers uit. 85 ondernemers, 37 maatschappelijke instellingen en 7 kerken deden mee. Inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties vonden de actie hartverwarmend. Zij kregen op deze manier in coronatijd een sympathiek steuntje in de rug van de gemeente. Burgemeester Martijn Vroom “We zijn blij dat we juist nu iets extra’s voor iedereen hebben kunnen doen“.

Blije inwoners vinden gebaar positief

Inwoners reageerden heel positief op het gebaar. Een bezoekster aan de Crimpenhof vertelde half januari: ‘’Ik ga vandaag kijken waar ik mijn voucher in kan leveren, dan ga ik morgen mijn keuze maken!”. Instellingen, zoals Crimpenersteyn ontvingen een vast bedrag waarmee iets extra’s gedaan kon worden voor de bewoners.

Ondernemers en organisaties waarderen de actie

“Jullie gaan er zeker een hoop mensen blij mee maken. Sowieso maken jullie ons al super blij met deze actie!  Wat een leuk initiatief, de coronavoucher!” reageerde Ewout van de Pannenkoe. Ook Rémon van stichting CEKO reageerde enthousiast: “Wij zijn erg blij met de actie. Het geeft ons de kans om volgend jaar door te gaan met de stichting. Na bijna 2 jaar geen inkomsten is elke 25 euro extra meegenomen.” Ook is het geweldig om te horen dat veel vouchers bij ondernemers als ‘extra donatie’ zijn ingeleverd.