Resultaat van warmtesafari geeft duidelijkheid over isolatiemogelijkheden en is aftrap voor gemeentebrede inkoopactie isolatie

14 juli 2020

1100 woningen in de wijk Kortland-Zuid zijn geselecteerd voor een warmtesafari. Van de voorgevel van deze woningen is in maart een warmtefoto gemaakt. De bewoners van deze woningen ontvangen deze week een rapport met daarin een isolatieadvies en de warmtefoto. Veel warmte uit woningen gaat onnodig verloren via daken, ramen en gevels. Een warmtefoto laat zien op welke plaatsen dat gebeurt. 

Als alle inwoners van de wijk Kortland-Zuid aan de slag gaan met de adviezen uit het isolatierapport besparen ze met elkaar 120.000 euro en vermindert de CO2-uitstoot met 295 ton. 

De warmtesafari laat zien dat voor veel woningen raamisolatie een goede investering is

Voor 30 procent van de woningen waar warmtefoto’s zijn gemaakt, is het isoleren van ramen een goede investering. Gevolgd door het isoleren van de gevel. Wethouder Duurzaamheid Wubbo Tempel is positief verrast dat de warmtefoto’s aantonen dat veel woningen Kortland-Zuid geen isolatie voor de ramen, de gevel of het dak nodig hebben. Maar de warmtefoto is gemaakt van de voorgevel en zegt dan ook alleen daar iets over. Er zijn ook andere manieren om energie te besparen. Denk aan het isoleren van de vloer en ledverlichting. Als alle isolatieadviezen toegepast worden, besparen de bewoners veel geld. Daarnaast vermindert het gebruik van aardgas  en gaat de uitstoot van CO2 omlaag.

Alle Krimpense woningeigenaren kunnen gebruikmaken van de inkoopactie isolatie en verhoogde subsidie voor isolatie

Om bewoners van de woningen in Kortland-Zuid te helpen bij een vervolgstap organiseren we samen met de WoonWijzerWinkel een inkoopactie voor isolatie. Maar ook als u in een andere wijk in Krimpen aan den IJssel woont, kunt u meedoen aan deze inkoopactie.Wilt u  aan de slag met isoleren? Maak dan gebruik van de tijdelijke hogere subsidie voor isolatie. Met de WoonWijzerWinkel inkoopactie voor vloer-, spouw-, glas-, bodem- en dakisolatie kunt u extra voordelig uw woning isoleren. Kijk voor meer informatie op www.woonwijzerwinkel.nl/inkoopisolatie. Daar staan ook alle actieprijzen. Ook is er tot het einde van 2020 tijdelijk meer subsidie te krijgen als u twee of meer isolatiemaatregelen neemt. U krijgt dan ongeveer 30 procent van uw kosten terug via de Subsidie Energiebesparig Eigen Huis (SEEH). Wilt u meer weten over deze subsidie? Kijk dan op www.woonwijzerwinkel.nl/seeh.  Ook kunt u gebruik maken van onze duurzaamheidslening. Informatie over deze lening vindt u op www.krimpenaandenijssel.nl/duurzaamheidslening.  

Gemeente Krimpen helpt bij het verminderen van energieverbruik door wijkacties en inkoopacties

In juni zijn 19 Krimpenaren in een interview gevraagd hoe ze denken over de energietransitie. Een veel gehoorde reactie was dat inwoners graag betrokken willen worden bij de plannen die de gemeente maakt. Ook werd vaak genoemd dat inwoners het waarderen als er inkoopacties georganiseerd worden. Daar geven we graag gehoor aan met de inkoopactie isolatie zegt wethouder Wubbo Tempel. “Als gemeente willen we graag onze inwoners helpen bij het verminderen van hun energieverbruik. Dat doen we met wijkacties, zoals deze warmtesafari, en met inkoopacties. Dat doen we de komende jaren nog vaker in de verschillende Krimpense wijken.”