QuaWonen, NBU en Gemeente Krimpen blij met eerste paal Natuurlijk Centrum-Zuid

10 maart 2022

Vanmiddag werd de eerste paal geslagen voor het Project Natuurlijk Centrum-Zuid. Wethouder Anthon Timm: “Ik ben verheugd met deze stap die we met elkaar hebben gezet. Het bouwen van woningen is in deze tijd één van de belangrijkste thema’s. Maar daar gaat het mij niet alleen om. We gaan zorgen dat het wonen straks gebeurt in een groene en waterrijke omgeving. Waar niet alleen de toekomstige bewoners veel plezier aan gaan beleven, maar alle andere Krimpenaren. Ook zij kunnen straks gebruik maken van de wandelpaden die in dit gebied worden aangelegd. Een bezoek aan het Krimpense centrum kan dan worden gecombineerd met een bezoek aan Natuurlijk Centrum-Zuid.”

Het project bestaat uit 6 woongebouwen in een groene en waterrijke omgeving

In Centrum-Zuid wonen straks in totaal zo’n 280 huishoudens – sociale huur en koop – op steenworp afstand van het raadhuis en winkelcentrum Crimpenhof.

De eerste sociale huurwoningen in het gebouw Schweitzer zijn eind 2023 klaar. De verhuur begint eind 2022. Houdt u de website van QuaWonen en Het Kontakt tegen die tijd goed in de gaten?

 Nederlandse Bouw Unie is bezig met de uitwerking van 46 koopappartementen in het gebouw Marshall. De verwachting is dat deze rondom mei 2022 worden aangeboden voor de verkoop. Aanmelden voor de nieuwsbrief (koop) kan via https://www.natuurlijkcentrumzuid.nl/nieuwsbrief-koop

De vraag naar woningen is onverminderd hoog

Directeur-bestuurder Dennis Gerlof van QuaWonen: “De wachtlijsten voor sociale huur zijn lang. In zowel de koop- als huursector is een groot tekort aan betaalbare woningen. Daarom is het extra belangrijk dat we samen aan de slag gaan met dit project. Volgens de gemeentelijke Woonvisie komen er tot 2030 ruim 550 woningen bij. Natuurlijk Centrum-Zuid voorziet in een aanzienlijk deel van die opgave.”