Het zonneproject op het Krimpenerwaard College is een initiatief van energiecoöperatie Energiek Krimpen. Een coöperatie van Krimpenaren die duurzaamheid belangrijk vinden, opgericht en bestuurd door vrijwilligers Op het dak van de school komen ongeveer 500 zonnepanelen te liggen. Die wekken genoeg stroom op voor zo’n 50 huishoudens!
Winnaar is bekend
Omdat dit het eerste project is van Energiek Krimpen bedachten ze een actie. De eerste 50 leden van Energiek Krimpen maakten kans op het eerste stukje zonnedak, ook wel participatie genoemd, op het Krimpenerwaard College ter waarde van €300. Wethouder Wubbo Tempel mocht het winnende lid trekken. Op 22 december overhandigde Paul Hickendorff, de penningmeester van Energiek Krimpen, de gewonnen participatie aan de familie van Os.
Betrokken gezin wil meer duurzame energie
Het hele gezin Van Os is van huis uit betrokken bij het zoeken naar mogelijkheden om duurzame energie in te zetten. Soms in het groot bij de ontwikkeling van windenergie, maar ook met zonnepanelen op de eigen woning. Met deze participatie zorgen ze er voor dat ook de jongste kleinkinderen van de familie over tientallen jaren nog steeds kunnen genieten van een mooi en duurzaam Krimpen.
Ook profiteren van de zon?
Dat kan nog steeds als u in de postcodegebieden 2922, 2923, 2924 en 2925 woont! Word dan lid van Energiek Krimpen. Zij regelt de aanleg van het zonnedak en maakt afspraken met een energieleverancier. Die koopt de opgewekte stroom en levert die meteen aan het net.
Hoe het werkt
U koopt een klein of groter deel van het dak: één of meer participaties. U bent dan samen met andere leden van de coöperatie mede-eigenaar van het zonnedak, voor een periode van 15 jaar. Over uw participaties – uw investering – krijgt u ieder jaar winst uitgekeerd. Deze krijgt u elk jaar als rendement uitbetaald op uw bankrekening. Ook krijgt u gedurende de looptijd uw investering weer terug.
Kijk voor meer informatie op www.energiekkrimpen.nl. Daar vindt u ook de informatiefolder over dit project. Wees er snel bij want meer dan de helft van het aantal zonnepanelen is al door Krimpenaren gereserveerd.