Orange the world 2021: 25 november tot en met 10 december 2021

25 november 2021

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om voor dit onderwerp aandacht te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start de jaarlijkse campagne Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen. 

‘Orange the world’ vlag wappert op het Raadhuisplein

Wethouder Hugo van der Wal heeft vandaag de ‘Orange the world’ vlag gehesen. Daarnaast zal tijdens de campagneperiode de fontein aan de Burgemeester Aalberslaan/Nieuwe Tiendweg oranje kleuren. In de bibliotheek in de Tuyter vindt u tijdens de campagneperiode een thematafel met relevante literatuur.

Thema: Iedereen kan helpen geweld te voorkomen

In 2021 is het thema van de campagne in Nederland: preventie. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Deze onderwerpen zijn erg belangrijk. Er moet ook meer geïnvesteerd worden in het voorkomen van geweld door het bij de kern aan te pakken. Daar kan iedereen aan meehelpen. Individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar zeker ook mannen en jongens aan te spreken.

Online ontmoeting voor inwoners

Op 1 december organiseert de gemeente een online ontmoeting voor inwoners. Er is dan een mogelijkheid om samen met professionals in gesprek te gaan over dit onderwerp. Aanmelden kan via: meedoen@krimpenaandenijssel.nl. Na aanmelding ontvangt u een digitale link.