Opfriscursus ‘Autorijden voor senioren’

23 juli 2019

Op donderdag 21 maart organiseert Veilig Verkeer Nederland, samen met de gemeente Krimpen aan den IJssel en Metropool Regio Rotterdam Den Haag, een opfriscursus voor senioren uit de regio. Tijdens deze cursus worden er persoonlijke adviezen gegeven om de rijvaardigheid te bevorderen met als doel: het zo lang mogelijk mobiel blijven. Daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een reactietest en wordt er een oogmeting aangeboden. Ook kunt u met een speciaal opgeleide ritbegeleider in uw eigen auto of brommobiel een rijvaardigheidsrit maken van ongeveer 35 minuten. Na afloop van de rit krijgt u een ritverslag met persoonlijke adviezen waarmee u uw rijgedrag en uw routine kan verbeteren.

Voor wie is de opfriscursus bedoeld?

Alle 65+’ers in het bezit van een geldig rijbewijs, auto of brommobiel en woonachtig in Krimpen aan den IJssel, zijn van harte welkom. De cursus vindt plaats op donderdag 21 maart bij Voetbalvereniging DCV (Waalplantsoen 3, Krimpen aan den IJssel)van 8.30 uur tot 12.00 uur. De eigen bijdrage voor de opfriscursus bedraagt € 15,-. Dit bedrag betaalt u bij aanvang van de cursus. De overige kosten van de opfriscursus worden gesubsidieerd door de overheid.

Inschrijven?

U kunt zich inschrijven bij mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland. Zij is bereikbaar via e-mail werkgroepsenioren@kpnmail.nl of via telefoonnummer: 0184 – 68 53 17. Bij geen gehoor kunt u een boodschap achterlaten. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief. Aanmelden is mogelijk tot en met 16 maart.