Op de N210 vanuit de Krimpenerwaard tijdelijk twee rijstroken geopend

14 juli 2021

Op woensdagavond 17 maart is een tweede rijstrook op de N210 komend vanuit de Krimpenerwaard tijdelijk geopend voor verkeer. Deze extra rijstrook is geopend totdat fase 6 van het project van de Grote Kruising start op 17 april. Tijdens werkzaamheden in de nacht van 15 of 16 maart is de detectie van de verkeersinstallatie beschadigd, waardoor de verkeersinstallatie niet goed meer werkt. Hierdoor loopt de vertragingstijd op vanuit de Krimpenerwaard tussen de Krimpenerbosweg en de Grote Kruising van ongeveer 10-15 minuten naar 30-60 minuten. Vanwege deze situatie hebben we besloten om een tweede rijstrook te openen tijdens de laatste maand van de werkzaamheden van fase 5 van het project. 

We hebben er bewust voor gekozen om niet eerder een tweede rijstrook op de N210 richting de Algerabrug te openen. We willen namelijk in alle fases van het project de Grote Kruising voorkomen dat hulpdiensten en het openbaar vervoer tussen de Grote Kruising en de Algerabrug vast komen te staan. Door meer rijbanen te openen richting de Algerabrug is de kans groter dat er files ontstaan op de rijstroken voor de Algerabrug. We houden de verkeerssituatie nauwlettend in de gaten.

Bij de start van fase 6 op 17 april verandert de verkeerssituatie

Vanaf 17 april start fase 6 van project van de Grote Kruising. Dan verandert de verkeerssituatie. De kruising zelf gaat dan op de schop. Op de verschillende wegen richting de kruising is er 1 rijbaan beschikbaar. Ook is de verkeersinstallatie uitgeschakeld. Kijk voor alle informatie over de werkzaamheden van fase 6, de omleidingsroutes en veelgestelde vragen en antwoorden op www.degrotekruising.nl.