Op 17 juni kunnen bewoners van Kortland-Zuid gratis een geveltuintje laten aanleggen

10 juni 2022 Foto van een geveltuintje

Een geveltuintje aanleggen? De gemeente en groenaannemer Verkuil & Moree buitenruimte specialisten maken dat heel eenvoudig. Want op vrijdag 17 juni leggen Verkuil & Moree voor bewoners van wijk Kortland-zuid gratis geveltuintjes aan. Zij creëren een geveltuintje en voeren desgewenst de vrijgekomen tegels en zand voor u af. Bovendien krijgt u bij de aanleg drie gratis vaste planten voor in het geveltuintje.

Geveltuintjes zijn altijd een goed idee

Een geveltuin is een strook planten tegen uw gevel die u zelf beplant en onderhoud. Ze brengen meer sfeer in uw straat, zorgen voor schaduw op warme dagen en voor minder wateroverlast bij hevige regen. Planten zorgen voor meer biodiversiteit en bieden voedsel aan vogels en insecten. Fijnstof wordt door het groen opgevangen en zorgt voor een schonere lucht.

NK Tegelwippen is nog steeds bezig

De tegels die vrij komen kunt u aanmelden via nk-tegelwippen.nl/meedoen. Zo helpt u mee uw gemeente te laten winnen én uw leefomgeving klimaatbestendiger te maken, want daar doen we het allemaal voor.

Informatie of direct aanmelden?

Dat kan via de omgevingsmanager Nienke de Ruiter via n.deruiter@verkuil.moree.nl of 06-82 76 68 58. Vermeld bij uw aanmelding uw naam, adres en telefoonnummer. Zij neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.