Ondernemers gaan aan de slag met toegankelijkheid in Krimpen aan den IJssel!

1 maart 2022 Foto van een hand met een telefoon

Het programma MKB Toegankelijk van VNO-NCW en MKB-Nederland stimuleert ondernemers om toegankelijk te ondernemen. Vanuit het programma is het project de ‘MKB Toegankelijke Route’ gestart. Tijdens deze route worden winkelgebieden (22) in verschillende gemeenten in Nederland getoetst op toegankelijkheid. In maart 2022 wordt de Crimpenhof getoetst. Ook de openbare ruimte van deze winkelgebieden wordt meegenomen.

Deelnemende winkeliers en horecaondernemers ontvangen een persoonlijk advies

Dit advies ontvangen zij van een toegankelijkheidsinspecteur op het behalen van een erkend basisniveau van toegankelijkheid. Uiteindelijk werkt het project toe naar een compleet en landelijk overzicht van toegankelijke bedrijven. Dit overzicht is terug te vinden op www.mkbtoegankelijkeroute.nl.

We sluiten niemand buiten

Wethouder Coen Derickx: ‘’In Krimpen aan den IJssel moet iedereen zich vrij kunnen bewegen. Wij vinden toegankelijkheid erg belangrijk. Door toegankelijke winkels, sluiten we niemand buiten. Daarom doen we mee aan de MKB Toegankelijk Route. We testen  hoe de toegankelijkheid er nu voor staat in Krimpen en gaan aan de slag met verbeteringen”.

Toegankelijkheid van bedrijven wordt steeds belangrijker

Het hebben van een toegankelijke winkel of horecagelegenheid is anno 2022 van belang. Dit wordt, door de vergrijzing in Nederland steeds belangrijker. Ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben een beperking. Mensen die slechtziend, doof of rolstoel gebonden zijn willen, net als alle andere mensen, zo zelfstandig mogelijk kunnen winkelen of hun boodschappen kunnen doen. Ondernemers staan hier niet altijd bij stil. De ruimte in een pand is vaak beperkt. MKB Toegankelijk activeert en stimuleert ondernemers om zelf aan de slag te gaan met de toegankelijkheid van hun eigen bedrijf.