Oekraïners krijgen tijdelijk onderdak in clubhuis Scouting

26 april 2022

De gemeente Krimpen aan den IJssel is blij met het aanbod van Scouting Jan Willem Friso om Oekraïners tot 1 november van dit jaar onderdak te bieden in hun clubhuis. Hiervoor ondertekenden bestuurslid Dennis van Roon van de Scouting en burgemeester Martijn Vroom een overeenkomst. Er zijn slaapruimtes, voldoende sanitair en kookgelegenheid gecreëerd voor gezinnen/families tussen de 6 en 8 personen. De verbouwing en inrichting is grotendeels klaar, dus de Oekraïners kunnen op korte termijn terecht.

Scouting Jan Willem Friso stelt haar clubhuis graag ter beschikking

Bestuurslid Dennis van Roon: “Wij dragen ons steentje hier graag aan bij als scoutingvereniging. Het idee kwam van een vrijwilliger. Het gebruik voor de tijdelijke opvang heeft impact op ons clubhuis. Ons clubhuis zal veel intensiever gebruikt worden, maar we hebben alle vertrouwen in de gemeente dat we het na afloop weer snel op orde krijgen voor onze eigen activiteiten.” Burgemeester Vroom is blij dat verenigingen als de Scouting zo meedenken. “De scouting is een belangrijke, mooie vereniging in Krimpen. Het is echt mooi om te zien dat ze nu ook op deze manier willen helpen om de opvang van Oekraïners mogelijk te maken.”

Lokale steun voor de Oekraïense vluchtelingen                                                              

Door het hele land én zeker ook in Krimpen ontstaan er spontaan hartverwarmende initiatieven om de bevolking van Oekraïne te helpen. Als gemeente bekijken we hoe we de lokale initiatieven en organisaties kunnen ondersteunen en verbinden. Wilt u de Oekraïense vluchtelingen in Krimpen helpen? Stuur dan een e-mail naar welzijn@krimpenwijzer.nl. Kijk voor meer informatie op https://krimpenaandenijssel.nl/dossiers/vrijwilligerswerk/.