Nieuwe kindergemeenteraad voor Krimpen

3 november 2020

Tijdens een speciale raadsvergadering is vanmiddag de zesde kindergemeenteraad van Krimpen aan den IJssel geïnstalleerd. Aan deze kindergemeenteraad doen negen Krimpense basisscholen mee. iedere school vaardigt twee leerlingen af naar de kindergemeenteraad. Achttien kinderen vormen samen de kindergemeenteraad. Burgemeester Martijn Vroom: “Bijzonder dat we in deze coronatijd toch een nieuwe kindergemeenteraad hebben in Krimpen aan den IJssel. Ook nu blijft het belangrijk dat kinderen ambassadeurs zijn voor alle kinderen van Krimpen. Op die manier blijven de belangrijke onderwerpen voor kinderen op de agenda staan.”

Wie zitten er in de kindergemeenteraad

Kinderen van groep 8 van de Krimpense basisscholen vormen de kindergemeenteraad. Zij vertegenwoordigen alle kinderen in de gemeente Krimpen aan den IJssel. De kinderraadsleden hebben zich tijdens de installatievergadering aan de hand van een selfie op hun favoriete plek in Krimpen voorgesteld. Ook bevestigden zij een afspraak die burgemeester Martijn Vroom met hen heeft gemaakt.

Wat doet de kindergemeenteraad?

De kindergemeenteraad gaat met elkaar en met anderen in gesprek over wat voor kinderen belangrijk is. Dat doen ze bijvoorbeeld met de kinderombudsman. De kinderombudsman vraagt de hulp van de kindergemeenteraad bij een onderzoek naar regelingen voor kinderen die in armoede leven. Ook gaat de kindergemeenteraad aan de slag met plannen die door de verschillende Krimpense basisscholen zijn ingediend. Daarnaast zal de kindergemeenteraad aanwezig zijn bij diverse festiviteiten in Krimpen.