Nieuw in Krimpen: De Mobiele Milieustraat

28 juni 2022 Foto van de mobiele milieu straat

Bij de Mobiele Milieustraat kunnen inwoners terecht voor het gratis inleveren van verschillende afval die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. De Mobiele Milieustraat is van juli tot en met december 2022 één keer per maand te vinden op de wekelijkse markt in Krimpen aan den IJssel.

Inwoners van de gemeente Krimpen aan den IJssel kunnen hier terecht voor het inleveren van klein grof huishoudelijk afval. Het gaat om klein chemisch afval (zoals verfblikken en batterijen), kleine elektrische apparaten (zoals een föhn en laptop) of harde kunststoffen (zoals speelgoed en plantenbakjes). Maar ook metalen (zoals een koekenpan of ijzerdraad), hout (zoals een fotolijstje of krukje) en oud papier en karton. De totaal ingeleverde hoeveelheid moet ongeveer in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen horen thuis op de milieustraat.

Waar en wanneer

De Mobiele Milieustraat staat tot en met december 2022 één keer per maand op de weekmarkt aan de Nachtegaalstraat nabij winkelcentrum de Crimpenhof. De Mobiele Milieustraat is op de volgende data aanwezig van 10.00 tot 15.30 uur:

  • Dinsdag 12 juli
  • Dinsdag 9 augustus
  • Dinsdag 13 september
  • Dinsdag 11 oktober
  • Dinsdag 15 november
  • Dinsdag 13 december

Reserveren voor een bezoek aan De Mobiele Milieustraat is niet nodig.

Van afval naar grondstof

Uit onderzoek blijkt dat er ongeveer 15% aan grof huishoudelijk afval tussen het restafval zit. En dat is zonde, want ook van deze afvalstromen kunnen weer nieuwe grondstoffen gemaakt worden. Het ingeleverde afval bij De Mobiele Milieustraat wordt gerecycled en gebruikt voor nieuwe producten. Daarnaast kunnen inwoners bij De Mobiele Milieustraat ook terecht voor informatie en advies over afval scheiden. Zo dragen we samen bij aan de landelijke doelstelling ‘Van Afval Naar Grondstof’.

Meer informatie

De Mobiele Milieustraat wordt aangeboden in samenwerking met de gemeente Krimpen aan den IJssel. Meer informatie over De Mobiele Milieustraat, locaties, data en tijden is te vinden op www.cyclusnv.nl/de-mobiele-milieustraat. Of download de Cyclus afval-app. Voor vragen kunnen inwoners contact opnemen met de klantenservice van Cyclus per e-mail: info@cyclusnv.nl of telefonisch: 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).