Nieuw formulier en app voor melding openbare ruimte

23 juli 2019

Ziet u iets opvallends in de openbare ruimte? Een losliggende stoeptegel, een kapotte lantaarnpaal, een omver gereden paaltje of zwerfvuil? Doe dan een melding openbare ruimte. De gemeente Krimpen aan den IJssel heeft hiervoor verschillende nieuwe mogelijkheden.

Formulier op website

Op onze website kunt u een melding openbare ruimte doen.

U komt in een overzichtskaartje van alle huidige meldingen in Krimpen aan den IJssel terecht. Stel, u wilt laten weten dat ergens de straatverlichting niet werkt. Op het kaartje kunt u zien of u een melding moet maken of dat al iemand anders hier melding van heeft gemaakt. Dit controleert u eenvoudig door in te zoomen en/of op een pin te klikken. Ook kunt u zoeken op categorie of straatnaam.

Staat uw melding er nog niet bij? Klik dan op “Nieuwe melding doorgeven”. Uw melding wordt dan direct geregistreerd in het meldingensysteem. U kunt ook een foto meesturen. Dit maakt meer duidelijk over de locatie en ernst van de melding en kan de afhandeling versnellen.

App MijnGemeente

Ook met de app MijnGemeente kunt u een melding openbare ruimte doen bij de gemeente Krimpen aan den IJssel. Met uw smartphone geeft u snel en eenvoudig de melding door met de locatie en een omschrijving. U kunt ook een foto meesturen. Dit maakt meer duidelijk over de locatie en ernst van de melding en kan de afhandeling versnellen. Uw persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt om contact met u op te nemen als er nog vragen over de melding zijn.

Via deze app komt uw melding rechtstreeks binnen bij de juiste afdeling van de gemeente.

De melding wordt zo snel mogelijk afgehandeld. Wanneer u de optie “terugkoppeling gewenst” aanvinkt, wordt u per e-mail op de hoogte gehouden van de status van uw melding.