Neem plaats in de Krimpense Fairtrade kerngroep

13 april 2021

De gemeente Krimpen aan den IJssel wil graag een Fairtrade Gemeente worden. Fairtrade gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat in een gemeente winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid bijdragen aan eerlijke handel. Om deze titel te verdienen, werkt de lokale samenleving aan zes criteria. Een onafhankelijke jury toetst of de gemeente voldoet aan deze criteria en beslist of de gemeente zich een Fairtrade gemeente mag noemen.

We moeten samenwerken om het certificaat Fairtrade te mogen ontvangen. Als de gemeente, consumenten, bedrijven, sportverenigingen en instellingen vrijwillig besluiten Fairtrade producten te gaan gebruiken, dan kunnen we een Fairtrade Gemeente worden.

Fairtrade is de handel van producten tegen eerlijke prijzen

Max Havelaar is een merk dat bekend staat om eerlijke koffie. Deze naam is tegenwoordig meer bekend als Fairtrade. Onder Fairtrade, ofwel eerlijke handel, verstaan we de handel met producenten in ontwikkelingslanden tegen eerlijke handelsvoorwaarden. Het doel is om  boeren en andere leveranciers in deze landen een redelijke beloning te geven voor hun product. Fairtrade organisaties helpen die producenten hun producten te verkopen, zodat zij hun omzet en rendement kunnen verhogen. Door Fairtrade producten te kopen, investeert u in mensen in ontwikkelingslanden. Via Fairtrade ontvangen deze mensen een eerlijke prijs voor hun producten en werken zij onder menswaardige omstandigheden.

Vindt u Fairtrade belangrijk? Neem plaats in de kerngroep

Om een Fairtrade Gemeente te worden hebben wij uw hulp nodig. Woont of onderneemt u in Krimpen aan den IJssel of omgeving? Bent u lid van een vereniging of stichting in onze gemeente? En bent u bereid de wereld een stukje eerlijker te maken met gelijke kansen voor iedereen? Neem dan deel aan onze Fairtrade kerngroep. De kerngroep gaat aan de slag om organisaties, bedrijven, verenigingen en mede inwoners bewust te maken van het belang van Fairtrade. De gemeente begeleidt en faciliteert de kerngroep. In de Fairtrade kerngroep willen we elkaar en de Krimpenaren inspireren en enthousiasmeren. Wij zoeken een voorzitter, penningmeester, secretaris en een enthousiaste communicatiedeskundige.

Neem voor vragen contact met op met team Duurzaam Wonen en Werken

Heeft u vragen over Fairtrade gemeenten of de kerngroep? Neem dan contact op met  team Duurzaam Wonen en Werken. U kunt dit team bereiken via duurzaamwonenenwerken@krimpenaandenijssel.nl  of bel naar 14 0180.