Mevrouw Snel ontvangt Krimpense Maan voor jarenlange inzet in Krimpense culturele samenleving

6 november 2022

Vrijdag 4 november ontving mevrouw Snel-Riksman uit handen van wethouder Kirsten Jaarsma de Krimpense maan. Zij ontving dit na het Jubileumconcert van het Harmonie Dagorkest Krimpenerwaard. Dit is het orkest waar mevrouw Snel-Riksman dirigent van is. Het Jubileumconcert was een mooi moment om haar te danken voor al haar vrijwilligerstaken.

 

Het waarderingsteken kent het college toe aan zowel Krimpenaren als niet-Krimpenaren en verenigingen als blijk van waardering op het gebied van sport, cultuur en samenleving.

 

De dirigent is op meerdere gebieden vrijwillig actief in de culturele samenleving

Zo is zij al 25 jaar actief bij muzikale projecten in het primair onderwijs. Ook is mevrouw Snel-Riksman dirigent van diverse orkesten. Waaronder al ruim 10 jaar bij het jeugdorkest Concordia Krimpen aan den IJssel en 5 jaar bij het Kerkkoor in Krimpen aan den IJssel.

 

Mevrouw Snel is ook muzikaal betrokken bij De Ark

Mevrouw Snel-Riksman is meer dan 10 jaar verantwoordelijk geweest voor de muzikale bijdrage van de Bijbeldoedagen in De Ark. Daarnaast werkte ze 10 jaar als muzikaal leider bij de diensten van de Sunday Half Hour in De Ark. Verder is mevrouw Snel-Riksman medeorganisator van kindermusicals in het Isalatheater. Hier gaf ze ook muzikale leiding aan een muziekschoolorkest.