Luister mee of bekijk digitaal de 4 mei herdenking

30 april 2020

Op 4 mei vindt de dodenherdenking in Krimpen aan den IJssel anders plaats dan normaal. Door de maatregelen die het kabinet vanwege het coronavirus heeft afgekondigd, is het niet mogelijk om een herdenking te organiseren met publiek.

De burgemeester houdt een toespraak en legt een krans zonder publiek

Het college van burgemeester en wethouders wil uiteraard wel stilstaan op maandag 4 mei bij dodenherdenking. Ook herdenken we dit jaar dat Nederland 75 jaar geleden is bevrijd. Met elkaar hebben we gekeken naar een alternatieve invulling van dodenherdenking. De burgemeester houdt een toespraak en legt een krans. Maar dit gebeurt zonder publiek.

U kunt dodenherdenking live volgen via de LOK radio en via Facebook live

De kranslegging en toespraak door de burgemeester zijn vanaf ongeveer 19.50 uur te volgen via de LOK radio en via Facebook live. Luister naar 106.0 FM of 93.1 op de kabel of radiokanaal 1174 van KPN. U kunt ook live meekijken op de Facebookpagina van de gemeente (www.facebook.com/gemkadij). Zo kunt u toch deze plechtigheid volgen. En daarmee de slachtoffers herdenken die zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties, waar ook ter wereld.