Lancering Windmill Bike in Krimpen aan den IJssel en de Krimpenerwaard

8 juni 2021

Op donderdag 3 juni vond de officiële lancering plaats van Windmill Bike in de Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel. Windmill Bike biedt vanaf nu op drie locaties zowel gewone fietsen als elektrische deelfietsen aan. De deelfietsen zijn beschikbaar tot eind 2022, zolang de werkzaamheden aan de Grote Kruising in Krimpen duren. Een fiets kost tijdelijk de eerste twintig minuten € 0,25 en daarna elke minuut € 0,01 met een maximum van €2,- per dag. Wethouders Anthon Timm en Wubbo Tempel vanuit gemeente Krimpen aan den IJssel en wethouder Leon de Wit vanuit gemeente Krimpenerwaard waren aanwezig bij de lancering.

Het initiatief van de Windmill Bike maakt deel uit van een breder pakket aan mobiliteitsmaatregelen rond de werkzaamheden aan de Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel. Wethouder Anthon Timm: “Fijn dat deze fietsen op verschillende plekken staan en dat er diverse maatregelen worden getroffen om de hinder zoveel mogelijk te beperken.”

De Windmill Bike

Mensen die gebruik willen maken van een Windmill Bike downloaden de app via de appstore.

Via de app kan er een (elektrische) fiets worden gereserveerd op een van de drie locaties in het gebied, zijnde:

  • Parkeerplaats Kerkeloet bij de Surfplas
  • Halte van de Waterbus in de Stormpolder
  • Nieuwe fietsenstalling busstation Nieuwe Tiendweg

Ter plekke kan iemand bepalen welke fiets hij/zij wil gebruiken en dit in de app aangeven. Daarna kan de fiets worden gebruikt. Na afloop van de rit brengt de deelnemer de fiets naar een van de locaties en beëindigt via de app de rit.

Wethouder Leon de Wit, gemeente Krimpenerwaard: “Met de komst van de Windmill bikes ontstaan er ook betere verbindingen vanaf bijvoorbeeld de Waterbus verder de Krimpenerwaard in. Naast de Windmill Bikes kunnen mensen ook 4 weken lang gratis de Waterbus proberen.”

Lancering Windmill Bikes 3 juni

Op donderdag 3 juni waren wethouders Anthon Timm en Wubbo Tempel aanwezig vanuit gemeente Krimpen aan den IJssel en wethouder Leon de Wit vanuit gemeente Krimpenerwaard om de start van deelfietsen te vieren met een klein moment. Ilim Akcay, eigenaar van Windmill Bike, was aanwezig om tekst en uitleg te geven over hoe het systeem werkt. Vanuit De Verkeersonderneming waren Cees Vingerling en Rik van der Graaf er om toe te lichten waarom dit initiatief bijdraagt aan minder hinder rond de Grote Kruising en welke andere maatregelen en projecten er ook zijn.

Wethouder Wubbo Tempel van gemeente Krimpen aan den IJssel: “Naast deze deelfietsen zijn er nog andere initiatieven. Zo is er bijvoorbeeld een kortingsregeling voor mensen die de auto laten staan en over stappen op een (elektrische) fiets of speed pedelec om naar het werk te gaan en kunnen mensen een persoonlijk reisadvies krijgen.”

Kijk hier voor een overzicht van alle mobiliteitsmaatregelen.