Lancering campagne Hackshield in Krimpen aan den IJssel

11 december 2020

Vandaag was de aftrap van het regionale HackShield project. Speciaal hiervoor kwam het Mobiel Media Lab naar Krimpen aan den IJssel. De leerlingen van de Admiraal de Ruyterschool en basisschool Het Mozaïek maakten samen met Burgemeester Martijn Vroom kennis met de online game HackShield.

HackShield leert kinderen over de online wereld

De VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam is dit najaar begonnen met de regionale uitrol van het project HackShield Future Cyber Heroes. Deelnemende gemeenten aan dit educatieve project zijn: Brielle, Dordrecht, Gorinchem, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Krimpen aan den IJssel, Nissewaard, Rotterdam en Westvoorne. HackShield laat kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar door middel van een spelprogramma kennismaken met de online wereld. Burgemeester Vroom: “Criminelen werken niet alleen op straat, maar ook online. Cybercriminaliteit wordt hierdoor een steeds groter probleem. Als portefeuillehouder Cybercriminaliteit binnen het Regionaal VeiligheidsOverleg eenheid Rotterdam ben ik daarom blij dat deze belangrijke campagne vandaag officieel van start is gegaan”, aldus Burgemeester Martijn Vroom.

Het Mobiel Media Lab laat kinderen kennis maken met HackShield

Het Mobiel Media Lab is een vrachtwagen van de politie die is omgetoverd tot een mobiele onderzoeksruimte. In het Mobiel Media Lab krijgen de kinderen voorlichting van de politie en spelen zij de online game HackShield. Tijdens het spelen van de game gaan de kinderen in fictief gesprek met hackers en experts om samen oplossingen te vinden voor problemen zoals cyberpesten, online privacy, digitale veiligheid en datalekken. Naast dat de kinderen weerbaarder worden, zorgen zij ook voor bewustwording bij hun naasten.

Kom in actie!

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem in de gemeente Krimpen aan den IJssel. Daarom zijn we op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken. Kinderen kunnen ons helpen om de gemeente te beschermen. Daarom vragen we hen om Cyber Agent in Krimpen aan den IJssel te worden door HackShield online te spelen op www.joinhackshield.nl of de app voor smartphone en tablet te downloaden. De beste Cyber Agents uit de gemeente worden aan het eind van de campagne officieel gehuldigd door de politie en de burgemeester. Samen zorgen we voor een veilige online wereld.

Bekijk de campagnevideo met burgemeester Martijn Vroom, de politieagente en politiehond Bumper via deze link