Laat uw oude elektrische apparaten ophalen

23 september 2022 Leerlingen van Krimpense basisscholen zamelen elektronisch afval in tijdens de E-waste Race.

Een oude telefoon, een kapotte printer. Welke elektronische apparaten die u niet meer gebruikt, liggen er bij u thuis? Meer dan de helft van het elektronisch afval wordt nu nog niet opnieuw gebruikt. En dat is zonde, want deze apparaten zitten vol met zeldzame grondstoffen. Daarom gaan leerlingen van twee Krimpense basisscholen de strijd tegen e-waste aan. Zij halen oude apparaten nu gratis bij u thuis op, om ze een tweede leven te geven.

Start van de E-waste Race

Leerlingen van de Johannes Calvijnschool en De Wegwijzer halen elektronisch afval op tijdens de E-Waste Race. Van 26 september tot 20 oktober proberen ze zoveel mogelijk apparaten in te zamelen. Dat zorgt voor een spannende strijd tussen de scholen. En met scholen uit de gemeentes Zuidplas en Krimpenerwaard, die ook meedoen.

Bij een wedstrijd hoort natuurlijk een prijs: de winnende klas gaat op schoolreisje. Geen wonder dat de leerlingen erg goed opletten tijdens de aftrap deze week. Waarbij ze les kregen over wat e-waste eigenlijk is. En wethouders Kirsten Jaarsma van Afvalinzameling en Wubbo Tempel van Duurzaamheid het eerste kapotte apparaat inleverden.

Laat uw apparaat gratis ophalen

Heeft u thuis nog oude apparaten of kabels liggen? Meld uw e-waste nu aan op ewasterace.nl. Dan komt een leerling het gratis ophalen. Alle ingezamelde apparaten krijgen van afvalinzamelaar Cyclus een goede bestemming.