Krimpense Pluim uitgereikt aan mevrouw L. Molle, Nederlands Kampioen Bridge

23 juli 2019

Op woensdag 19 juni heeft wethouder Arjan Neeleman de Krimpense Pluim uitgereikt aan mevrouw L. Molle. Samen met haar bridgepartner de heer M. ter Laare behaalde mevrouw Molle op 8 april 2019 in de categorie ‘Meesterklasse’ paren de eerste plaats en zijn hierdoor Nederlands Kampioen Bridge geworden.

Bridge wordt heel breed op verschillende niveaus gespeeld en is een populaire denksport. De schatting is dat een half miljoen mensen thuis of via verenigingsverband bridge spelen daarvan zijn er ongeveer 118.000 aangesloten bij de Bridgebond. Hierdoor is het de derde grootste teamsportvereniging van Nederland. De Bridgebond organiseert op verschillende niveaus bondscompetities. Slechts 22 paren mogen deelnemen aan allerhoogste echelon: de Meesterklasse. De strijd is bij bridge hevig, want maar liefst een derde van de deelnemers degradeert naar een lager niveau. Het merendeel van degenen die bridge als topsport speelt, is man. Dat een vrouw meedoet aan de Meesterklasse is sporadisch. Toch weet mevrouw Molle zich al heel wat jaren goed te handhaven op het hoogste niveau terwijl zij nog maar 14 jaar actief is in de bridgesport.

De Krimpense Pluim

De Krimpense Pluim is ingesteld als blijk van waardering voor zowel ingezetenen als niet-ingezetenen van de gemeente, alsmede voor niet-natuurlijke personen die een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van sport, cultuur en samenleving.