Krimpense locaties openden vorige week deuren voor eerste Oekraïners

29 maart 2022 Vlag Oekraïne op Raadhuisplein

Afgelopen week zijn de eerste Oekraïners gearriveerd in de voormalige muziekschool aan de Tuinstraat. Met de enorme inzet van de aannemers en vrijwilligers is deze opvanglocatie in minder dan 2 weken heringericht. De locatie biedt plek aan circa 65 vluchtelingen voor minimaal een half jaar. De groep die hier nu woont, bestaat hoofdzakelijk uit gezinnen. Zij moesten vluchten onder erbarmelijke omstandigheden en hebben heel veel achter zich moeten laten. Met deze opvangplek bieden wij hen een onderkomen waar zij tot rust kunnen komen.

Schippersinternaat stelt woonvleugel beschikbaar

Naast deze locatie biedt het schippersinternaat De Driemaster ook ongeveer 18 slaapplekken waar we ontzettend blij mee zijn. Hier zitten nu 4 gezinnen die komende week naar een ander locatie gaan.

Lokale steun voor de Oekraïense vluchtelingen

Door het hele land én zeker ook in Krimpen ontstaan er spontaan hartverwarmende initiatieven om de bevolking van Oekraïne te helpen. Als gemeente bekijken we hoe we de lokale initiatieven en organisaties kunnen ondersteunen en verbinden. Wilt u de Oekraïense vluchtelingen in Krimpen helpen? Stuur dan een e-mail naar welzijn@krimpenwijzer.nl.

Kijk voor meer informatie op https://krimpenaandenijssel.nl/dossiers/oekraine/.