Krimpense Klimaatweek van start

28 oktober 2021 Klimaatbrugemeester Jack prikte in 2021 afval met zijn klas en de wethouder Duurzaamheid, Wubbo Tempel.

De Krimpense Klimaatweek is vandaag, donderdag 28 oktober, van start gegaan. Wethouder Wubbo Tempel (duurzaamheid) opende de Klimaatweek samen met onze kinderklimaatburgemeester Jack Melenboer op het Raadhuisplein. Jack is een leerling van groep 7 van basisschool het Octaaf. Hij is voor deze klimaatweek de kinderklimaatburgemeester en is een inspirerend voorbeeld voor andere kinderen. De wethouder heeft samen met Jack en zijn klas de omgeving van het Raadhuis afvalvrij gemaakt met afvalprikkers. Wethouder Tempel: “Fantastisch dat Krimpense kinderen zich zo betrokken voelen bij het klimaat.” De Klimaatweek duurt tot en met zaterdag 6 november. 

Tijdens de klimaatweek organiseren we diverse activiteiten en online bijeenkomsten 

Tijdens de Klimaatweek laten we u graag zien hoe u kunt bijdragen aan het klimaat. Ook aan de jeugd is gedacht met onder andere een Klimaatbingo. Hieronder vindt u het programma van 28 oktober tot en met 2 november. De agenda van 2 tot en met 6 november is te vinden op deze pagina.

28 oktober

Start Klimaatbingo. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen meedoen. Stuur voor 4 november je foto’s in en maak kans op leuke prijzen. Meer informatie op www.krimpenaandenijssel.nl/klimaatweken

Webinar ‘Energie besparen voor huurders’ samen met het Regionaal Energieloket. Deze online bijeenkomst duurt van 19.30 tot 20.30 uur. Aanmelden is mogelijk via www.regionaalenergieloket.nl/acties.

1 november

Online informatiebijeenkomst ‘Transitievisie Warmte’. Hoe kunnen we in de aankomende jaren Krimpen aan den IJssel aardgasvrij maken? Aanmelden is mogelijk tot 28 oktober. Uiterlijk 1 november ontvangt u per e-mail een link om digitaal deel te nemen. Aanmelden is mogelijk via deze link; www.krimpenaandenijssel.nl/tvw.

2 november

Informatieavond over Zonnepanelen in het Krimpenerwaard College van 19.30 tot 21.00 uur. Stel uw vragen op deze avond aan de gemeente en de installateur. Aanmelden is niet nodig. Op deze avond wordt er bij binnenkomst een Corona toegangsbewijs gevraagd.

ZIN- wandeling door ZIN in Groen van 19.30 tot 20.30 uur. Zij nemen u mee om het eerste gedeelte in stilte te wandelen om vervolgens het tweede gedeelte met elkaar in gesprek te gaan over duurzaamheid. Start om 19.30 uur bij de ingang van Volkstuinenvereniging de Amateur, Populierenlaan 227. Einde om 20.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

2 en 3 november

De Verkeersonderneming is op 2 en 3 november te vinden in de Stormpolder bij het parkeerterrein van van Dulst Techniek, van Utrechtweg 18. Hier kunt u diverse elektrische tweewielvervoersmiddelen uitproberen. Voor of na uw testrit wacht er een warm kopje koffie of thee van een echte barista.

Het programma van de Klimaatweek na 3 november volgt later. Houd hiervoor onze website en social media in de gaten.