Krimpense Klimaatweek van 28 oktober tot en met 6 november

12 oktober 2021

De gemeente Krimpen aan den IJssel sluit zich ook dit jaar weer aan bij de landelijke Klimaatweek. Hiermee wil de gemeente inwoners, ondernemers en organisaties motiveren en inspireren. Om zo met elkaar te werken aan een beter klimaat.

Van 28 oktober tot en met 6 november 2021 wordt er voor jong en oud van alles georganiseerd rondom klimaat en duurzaamheid.

Activiteiten

Zo zijn er diverse kinderactiviteiten. Onder andere de Klimaatbingo, het theaterstuk ‘Elfje en het Troepmonster’ en een workshop ‘Kunst van afval’. We benoemen zelfs een heuse kinderklimaatburgemeester.

Voor volwassenen zijn er een aantal informatieavonden rondom zonnepanelen, isolatie en aardgasvrij wonen. Deze vinden zowel digitaal als op een locatie plaats. Ook zijn er ZIN-wandelingen door Krimpen. We sluiten de week op 6 november af met een evenement in het Krimpenerwaard College. Er zijn diverse duurzame ondernemers aanwezig. Ook is er een workshop ‘Koken op inductie en elektra’. En u kunt uw spullen laten repareren bij het repaircafé. De WoonWijzerwagen staat daar klaar voor advies en informatie over energiezuinig wonen. De kerngroep Fairtrade Krimpen vertelt u graag wat Fairtrade is en bij de kraam van de Wereldwinkel kunt u kennis maken met Fairtradeproducten. Kom langs bij de kraam van Energiek Krimpen. Schrijf u daar in als lid en maak kans op een stukje zonnedak op het Krimpenerwaard College ter waarde van 300 euro.

Blijf op de hoogte

Kortom, er is genoeg te doen. Houd www.krimpenaandenijssel.nl/klimaatweken in de gaten voor het complete programma. Ook op onze social media vindt u binnenkort nieuws over de Krimpense Klimaatweek.