Krimpense jongeren overhandigen plan voor verbetering skatepark

25 maart 2021

Erg blij is Coen Derickx (wethouder Jeugd) met het verbeteringsvoorstel voor het skatepark in Krimpen. Dit voorstel ontving hij op woensdag 24 maart van drie Krimpense jongeren. Wethouder Coen Derickx: “Het is heel fijn als jongeren meedenken en hun wensen kenbaar maken.” Het voorstel ‘Vernieuwing Skatepark Krimpen aan den IJssel’ bevat de wensen van de jonge gebruikers (skaters en steppers) van het huidige skatepark in Krimpen. Hun wensen voor vernieuwing van het skatepark staan uitvoerig beschreven in het voorstel. 

Jongerenwerk Krimpen is nauw betrokken bij het voorstel

Nadat Jongerenwerk de eerste signalen van de jongeren over het skatepark opving, richtte zij een WhatsAppgroep op. Zo haalde zij ideeën op bij de betrokken jongeren. Mark Ramackers, Jongerenwerk: “Daarnaast hebben er in de afgelopen 10 maanden ook 5 bijeenkomsten plaatsgevonden in het jongerencentrum. Hierbij zijn de klachten, wensen en ideeën voor een nieuw skatepark uitvoerig besproken. Ook hebben er diverse gesprekken plaatsgevonden op de skatebaan.” 

Jongeren hopen op vernieuwing van het skatepark

Door de wensen via het voorstel kenbaar te maken hopen de jongeren dat er stappen worden gezet om de huidige skatebaan te vernieuwen. In dit proces hebben de jongeren, naast de gemeente, een belangrijke rol. Omdat het om een openbaar speelveld gaat is wethouder Coen Derickx betrokken bij dit concrete uitvoeringsplan. In samenwerking met de jongeren en Jongerenwerk Krimpen gaat hij dit voorstel aandachtig bestuderen. Binnenkort volgt er weer een afspraak op het Skatepark om de mogelijkheden te bespreken.