Krimpense 67+’er met kleine portemonnee krijgt gratis openbaar vervoer

15 februari 2021

Krimpenaren van 67 jaar of ouder, met een inkomen onder 120% van het minimum, kunnen vanaf 1 maart 2021 gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Dit is door het college van Krimpen aan den IJssel vastgesteld. Wethouder Coen Derickx: “Dit is goed nieuws voor een grote groep Krimpense ouderen. De nieuwe regeling stelt deze doelgroep in staat om vaker te reizen, waardoor het risico op eenzaamheid en isolement afneemt.”

Met de Krimpense Meedoenpas kunnen ouderen gratis reizen

Vanaf 1 maart 2021 kunnen Krimpenaren van 67 jaar of ouder met een kleine portemonnee gratis reizen met het openbaar vervoer in Krimpen aan den IJssel en omgeving. Dit kan met de Krimpense Meedoenpas. Hiermee kan gratis ingecheckt worden op alle bus- en tramlijnen van de RET en op de metrolijnen A, B, C, D, en E (traject Slinge – Berkel Westpolder). Ook is de pas geldig op alle Arriva-buslijnen in Zuid-Holland en op de buslijnen 195 en 295 van Syntus. Het gratis reizen vanaf 1 maart 2021 geldt op werkdagen vanaf 9.00 uur. In het weekend en op nationale feestdagen kunnen de ouderen de gehele dag gratis reizen.  

Unieke samenwerking tussen verschillende vervoersbedrijven

Krimpen aan den IJssel ligt op een kruispunt van verschillende vervoersbedrijven. Voor de regio Rotterdam zijn reizigers aangewezen op de RET en voor Zuid Holland op de vervoerder Arriva. Daarnaast heeft Syntus nog enkele buslijnen in Krimpen aan den IJssel met een verbinding naar Utrecht. Bij de realisatie van de Meedoenpas voor 67+’ers is een unieke samenwerking gerealiseerd tussen deze vervoersbedrijven. Krimpense ouderen kunnen daardoor alle kanten op met de Meedoenpas.

De nieuwe regeling stelt ouderen in staat vaker de reizen

De nieuwe regeling voor het Krimpense openbaar vervoer maakt het voor ouderen met een kleine portemonnee toegankelijker om te reizen met het openbaar vervoer. Meer informatie over het aanvragen van de Meedoenpas publiceert de gemeente Krimpen aan den IJssel in 2021 op www.krimpenaandenijssel.nl, de gemeentepagina in het Kontakt en op onze social mediakanalen.