Krimpense 67+’er met kleine portemonnee kan zich aanmelden voor gratis openbaar vervoer

13 juni 2022 Foto van een bus die aankomt bij bushalte C.G. Roosweg.

Krimpenaren van 67 jaar of ouder, met een inkomen onder 120% van het minimum, kunnen gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Wethouder Coen Derickx: “Dit is goed voor een grote groep Krimpense ouderen. De regeling stelt deze mensen in staat om vaker te reizen, waardoor het risico op eenzaamheid en isolement afneemt. Krimpense ouderen kunnen de Meedoenpas aanvragen via IJsselgemeenten. Bij IJsselgemeenten is de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Krimpen aan den IJssel ondergebracht.”

Met de Krimpense Meedoenpas kunnen ouderen gratis reizen

Met de Meedoenpas kunnen Krimpenaren van 67 jaar of ouder met een kleine portemonnee gratis reizen met het openbaar vervoer in Krimpen aan den IJssel en omgeving. Hiermee kan gratis ingecheckt worden op alle bus- en tramlijnen van de RET en op de metrolijnen A, B, C, D, en E (traject Slinge – Berkel Westpolder). Ook is de pas geldig op alle Arriva-buslijnen in Zuid-Holland en op de buslijnen 195 en 295 van Syntus. Het gratis reizen vanaf 1 maart geldt op werkdagen van 9.00 uur. In het weekend en op nationale feestdagen kunnen de ouderen de gehele dag gratis reizen.

 U vindt het aanvraagformulier op de website van IJsselgemeenten

Op de website www.ijsselgemeenten.nl/meedoenpas leest u wat de voorwaarden zijn die horen bij de Meedoenpas. Op die website downloadt u ook het formulier. Als u het formulier heeft uitgeprint en ingevuld, kunt u het met de post opsturen naar Sociale Zaken IJsselgemeenten, Aanvraag Meedoenpas, Antwoordnummer 760, 2900 WE Capelle aan den IJssel.

Mooie samenwerking tussen verschillende vervoersbedrijven

Krimpen aan den IJssel ligt op een kruispunt van verschillende vervoersbedrijven. Voor de regio Rotterdam zijn reizigers aangewezen op de RET en voor Zuid Holland op de vervoerder Arriva. Daarnaast heeft Syntus nog enkele buslijnen in Krimpen aan den IJssel met een verbinding naar Utrecht. Bij de realisatie van de Meedoenpas voor 67+’ers is een mooie samenwerking gerealiseerd tussen deze vervoersbedrijven. Krimpense ouderen kunnen met de Meedoenpas alle kanten op in de Krimpenerwaard en regio Rotterdam.