Krimpens Sociaal team biedt hulp aan gedupeerden Kinderopvangtoeslag

26 maart 2021

(Mogelijk) gedupeerden van de Kinderopvangtoeslag zijn de afgelopen tijd door de gemeente Krimpen aan den IJssel per brief benaderd. De belastingdienst heeft de gemeente gevraagd om aan alle gedupeerden ondersteuning te bieden.

De gemeente Krimpen aan den IJssel biedt gedupeerden hulp bij de problemen die ze hebben. Het Krimpens Sociaal Team gaat namens de gemeente binnenkort de (mogelijk) gedupeerden ook telefonisch benaderen.

Wat kan het Krimpens Sociaal Team gedupeerden bieden?

  • Een luisterend oor

Veel gedupeerden zoeken erkenning. Door middel van een luisterend oor kunnen zij hun hart luchten. Hierdoor is er weer ruimte voor andere zaken.

  • Ondersteuning in de gesprekken met de zaakbehandelaar van de belastingdienst

Wanneer iemand is aangemerkt als gedupeerde, krijgt die van de belastingdienst een zaakbehandelaar toegewezen. Het helpt om deze gesprekken samen met een hulpverlener goed voor te bereiden en vragen door te spreken. Dit kan spanningen en stress weghalen.

  • Ondersteuning op praktisch gebied

Naast de schulden bij de belastingdienst kan ook sprake zijn van schulden op andere vlakken. Hulpverleners kunnen ondersteunen bij het inzicht krijgen in deze schulden. Of helpen bij het op orde krijgen van de administratie en zorgen voor goede vervolgstappen.

De ervaring van het Krimpens Sociaal Team leert dat gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire vaak moe gestreden zijn. Hierdoor zijn ze soms moe en futloos. Het kost dan in het dagelijks functioneren veel moeite om werkzaamheden of huishoudelijke taken op te pakken. De hulpverleners van het Krimpens Sociaal Team kunnen samen met de gedupeerden onderzoeken waar dit vandaan komt en samen een plan maken om de draad op te pakken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de KrimpenWijzer: 0180 51 75 90 Of via e-mailadres: info@krimpenssociaalteam.nl