Krimpenaren zetten duurzame stappen

9 maart 2022 Foto van een dak met zonnepanelen

Het woord ‘Duurzaamheid’ wordt ook in onze gemeente vaak genoemd. Maar wat doen we op het gebied van duurzaamheid eigenlijk in Krimpen? De afgelopen 2 jaar is er veel gebeurd. Zo is er van ruim 1/3 van alle Krimpense woningen een warmtefoto gemaakt. Het aantal daken met zonnepanelen is met 50% gestegen. En zijn er door onze inkoopactie meer dan 5.700 zonnepanelen geplaatst. Ruim 10% van de Krimpense huishoudens bezocht 1 van onze vele duurzame activiteiten (bijvoorbeeld tijdens de Klimaatweek). Ook is er bij zo’n 30% van de Krimpense woningen een WoonWijzerBox met energiebesparende producten bezorgd.

Onze wethouder Duurzaamheid Wubbo Tempel is trots op deze mooie resultaten

Iedereen kan iets doen voor het klimaat. Dat levert voordelen op, zoals meer woongenot, een hogere woningwaarde en lagere (energie)kosten voor uzelf. Om u nog meer te helpen komt onze gemeente met 3 nieuwe subsidieregelingen:

  1. Verduurzaming Verenigingen van Eigenaren (VvE). VvE’s die willen verduurzamen kunnen subsidie krijgen om een adviesbureau in te schakelen. Deze adviseert en helpt de VvE om de juiste stappen te nemen naar meer energiezuinige woningen.
  2. Elektrisch Koken. Als particuliere woningeigenaar kun je van de gemeente een bedrag krijgen om bijvoorbeeld een inductieplaat aan te schaffen.
  3. Collectieve Aanschaf en Plaatsing Zonnepanelen. Woningeigenaren die tegelijk met hun (naaste) buren zonnepanelen kopen kunnen een deel van de kosten via deze subsidie terug krijgen.

Deze subsidies zijn vanaf nu aan te vragen. Meer informatie vindt u op onze website, https://krimpenaandenijssel.nl/dossiers/duurzame-subsidies/

Zo werken we met elkaar aan een groene en gezonde leefomgeving voor alle (toekomstige) Krimpenaren.