Krimpen maakt zich klaar voor opvang vluchtelingen

10 maart 2022 Foto van de Oekraïense vlag.

Inmiddels hebben meer dan 2 miljoen Oekraïners de grens met (vooral) Polen overgestoken. Dat getal kan snel oplopen tot wel 5 of 6 miljoen mensen. Daarom maakt Regio Rotterdam-Rijnmond zich op voor een grootschalige opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Houd onze website in de gaten voor updates rond Oekraïne

Momenteel is de situatie rond de Oekraïense vluchtelingen nog erg onzeker. Wij weten niet wanneer de eerste vluchtelingen Krimpen bereiken. Houd daarom onze website www.krimpenaandenijssel.nl/oekraine in de gaten. Hier plaatsen wij alle updates rond Oekraïne op.

Op de speciale webpagina vindt u antwoorden op de veelgestelde vragen 

Heeft u vragen over de vluchtelingenopvang in Krimpen? Of wilt u hulp bieden aan de Oekraïners? Bekijk dan de veelgestelde vragen op onze website: www.krimpenaandenijssel.nl/oekraine.

Uw hulp is hard nodig

U kunt woonruimte aanbieden in de regio Rotterdam Rijnmond via (088) 877 90 03. Ook kunt u een formulier invullen via de website www.rijnmondveilig.nl. Gemeenten zijn vooral op zoek naar zelfstandige woonruimten, zoals Airbnb of vakantiewoningen. Uw woning aanbieden kan via een formulier op de website: https://vr-rr.nl/samenkomst/aanmeldformulier/

Meer informatie

Heeft u na het bekijken van de webpagina nog vragen? Neem dan contact op met ons klantcontactcentrum via 14 0180 of stuur een e-mail naar oekraine@krimpenaandenijssel.nl.