Krimpen krijgt herdenkplek voor corona

6 december 2022 Illustratie van het schetsontwerp van het gedenkbankje.

Eerder heeft het college besloten om een corona-herdenkplek te realiseren. Een mogelijk idee was een herdenkingsbos, maar voor een bos is geen ruimte. Een plekje inrichten met een herdenkplek waar inwoners kunnen zitten en overdenken, is wel mogelijk. We kozen voor een groene locatie in de buurt van het centrum en van andere voorzieningen. In dit geval is dat bij het Gezondheidscentrum. Hier is ook voldoende ruimte. Ook ligt dit centrum langs doorgaande routes.

Corona-herdenkplek is boombank in natuur

In samenwerking met Verkuil & Moree ontworpen wij een plek waar alle inwoners rustig kunnen zitten. Het middelpunt is een wat grotere boom, een winterlinde, met een boombank. De verhoogde borders met rand van cortenstaal worden aangeplant met vaste planten. De planten zijn bij- en vlindervriendelijk. In het concept staat dat rond het bankje de grond is afgedekt met een fijn grint of schelpenmengsel.

Ook planten we rond deze locatie verschillende bomen. Dit zijn bomen met verschillende bloeitijden en/of kleuren. Dit is besloten om de bank wat meer beschutting te geven. Tot slot komt er een voetpad tussen de stoep en de herdenkplek.