Groen is belangrijk voor onze gezondheid, klimaat en de natuur. De afgelopen en komende tijd heeft u vast weleens gelezen dat er in Krimpen bomen worden gerooid. De gemeente Krimpen doet dit alleen omdat het niet anders kan en plant waar mogelijk nieuwe bomen aan.
Daarnaast hoort u misschien ook dat de gemeente minder aan de promotie rond het vergroenen van de tuinen doet. Inzet van operatie steenbreek is vooral door vrijwilligers. De gemeente Krimpen aan den IJssel betaalt voor de organisatie jaarlijks een bedrag aan de landelijke organisatie. Daarnaast zijn we gestart met de Krimpense Groene Tafel. Om alle zaken rond groen en biodiversiteit te actualiseren, bieden we dit voorjaar de Nota Biodiversiteit en het Groenbeleids- en beheerplan aan de gemeenteraad aan, zodat de raad deze kan vaststellen.
In 2016 werd Krimpen Groenste stad van Nederland. Natuurlijk blijft de gemeente zich samen met u voor meer groen inzetten. Niet alleen het openbare groen, maar ook door voorlichting te geven wat inwoners met hun eigen tuin kunnen doen. Want ook wij maken ons zorgen over de verstening van de tuinen. Bijen, vlinders en andere insecten kunnen niet zonder planten. Het klimaat verandert. Planten houden vocht vast en zorgen voor afkoeling. Tegels in een tuin zorgen ervoor dat het regenwater niet de grond in kan. Het komt, samen met het water uit de dakgoot, in het riool dat niet berekend is op deze overcapaciteit. Beter is het om het water in een regenton op te vangen voor later gebruik of een moerasje aan te leggen. Haal in ieder geval tegels eruit en zorg voor planten in de tuin!
Lees hier wat de gemeente doet. https://www.krimpenaandenijssel.nl/Groenonderhoud